Loading...

Vesti


PIK Oplenac i Fakultet za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj banji postavili temelj za budućnost

U petak, 30. marta 2018. godine, Fakultet za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji posetio je gospodin Andrej Semikin – vlasnik vinarije PIK Oplenac. Prilikom posete, gospodin Semikin se sastao sa dekanom Fakulteta prof. dr Dragom Cvijanovićem i njegovim saradnicima i tom prilikom razmenjene su ideje o mogućim vidovima uspostavljanja saradnje i partnerstva između dve strane. Tokom sastanka je potvrđen vrlo visok stepen uzajamnog razumevanja po mnogim pitanjima, što je rezultiralo potpisivanjem Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između Fakulteta i vinarije PIK Oplenac. Nakon potpisivanja Ugovora, gospodin Semikin je održao gostujuće predavanje studentima II godine i tom prilikom upoznao studente o daljim planovima kompanije, koji će pored investicija u dalje unapređenje kvaliteta proizvodnog procesa uključiti i značajna ulaganja u razvoj ugostiteljskih kapaciteta pri vinariji u Topoli – kroz izgradnju hotelskog objekta, ali i kompleksa „grad-hotel“ koji će podrazumevati izgradnju smeštajnih kapaciteta na više lokacija u Topoli. Gospodin Semikin je izneo i podatak da je od sredine 2014. godine kada je PIK Oplenac postao privatno vlasništvo u rad vinarije uloženo 27 miliona evra, a da je ukupna planirana investicija 75 miliona evra. Na samom kraju, gospodin Semikin je preneo studentima da je potpisivanjem Ugovora sa Fakultetom otvorena ne samo mogućnost odlaska studenata na praksu, već i za njihovo zapošljavanje u okviru hotelskih i apartmanskih kapaciteta u Topoli čija je izgradnja u toku.


Izvoz u Kinu

Vinarija PIK Oplenac započela je sa izvozom vina u Kinu, a druga isporuka od 56.000 boca put ove azijske zemlje krenula je polovinom juna. Ovaj poslovni aranžman bio i povod dolaska u Topolu ambasadora Kine Li Mančanga sa saradnicima. Ambasador Mančang posetio je vinariju odakle je sa rukovodstvom ispratio kontejnere pune vina. PIK Oplenac je za sada uspešno izvezao vina u EU, kao i eksperimentalnu količinu na teritoriju Ruske Federacije.60 godina postojanja

Tradiciju , 60 godina postojanja obeležila je vinarija PIK OPLENAC. U Karadjordjevom gradu, podno Oplenca upriličena je svečanost za ljubitelje vina. Vreme nastajanja i razvijanja davnih godina ostaje za nama, sada se ispisuju nove stranice. Istorija se nastavlja. Decenije uspona pravljenja vina opravdavaju se sada ponovnom ekspanzijom, novim ukusima i osećajima koje nudi PIK OPLENAC. Skoro čitav životni, ljudski vek koji diše u zidinama vinarije ispod Oplenca pokretač su novih ideja u kojima će uživati vinski hedonisti. Groždje i vina deo su ljudske istorije i tako svako vino nosi svoju priču. Poruka je preneta iz Karadjordjevog grada, da su su točila i točiće se kraljevska pića iz podruma vinarije PIK OPLENAC. Hiljade ljubitelja vina osetilo je nove ukuse uz muzičke note koje su odjekivale Šumadijom. Brojne zvanice uživale su , držeći čašu i nazdravljajući put kojim nastavlja PIK OPLENAC i time potvrdile poštovanje koje je zaslužila istorija vinarije. Negujući tradiciju i sledeći put uspona koji je nekada davnih godina osvajao tržište Jugoslavije, novom filozofijom i tehnologijom put je dalji i osvaja nove teritorije vinskih puteva i mapa. Proslava jubileja je samo još jedan dokaz da politika vinarije jeste nastaviti tradiciju i kroz novi sjaj prikazati vrhunske ukuse vina , ali i opravdati epitet najprestižnije prestonice srpskih čokota.


...60 godina za Vas...