Korpa: 0 items - 0 дин. 0

O Nama

Istorija

Vinarija PIK Oplenac počela je da ispisuje stranice svoje istorije 1948. godine kada je u okviru čuvenog preduzeća Navip osnovana vinska kuća Oplenac.

Svojim kapacitetima i kvalitetom  našla se na samom vrhu Balkana.

Verujemo da je živo sećanje na:

Rajnski rizling, Zlatnu Oplenku, Oplenački crni biser, Crni burgundac, Smederevku, Leoni…

Sredinom 2014. godine, PIK Oplenac postaje privatno vlasništvo, čime se otvara novo poglavlje u istoriji vinarije.

Sačuvani su stari obrisi zdanja, te poznata i priznata vinarija, sada u novom ruhu, pleni svojom raskošnom lepotom i otmenošću.

Tehnologija

Beskompromisan kvalitet

 

Prateći svetske trendove u vinarstvu, okrenuti smo visokim standardima proizvodnje. Negujemo i čuvamo stečeno iskustvo i kulturu oplenačkog podneblja, koju objedinjujemo najsavremenijom tehnologijom, stvarajući tako vina prepoznatljivog karaktera. U proizvodnom delu vinarije koji nam omogućava da primenimo najnovija enološka saznanja, predano radi tim sastavljen od najiskusnijih srpskih stručnjaka I mladih enologa koji zajedno čine simbiozu tradicije I modernog.

Konstantnim usavršavanjem I eksperimentisanjem dolazimo do kvalitetnog proizvoda koji ispunjava visoko postavljene standarde.

Širenje vinskih puteva

 

Klima kao bitan deo karaktera grožđa nam daje savršene uslove gde uspevaju različite vrste, zato se naši vinogradi nalaze širom Srbije. U želji da stvorimo što kvalitetnija vina pažljivo smo birali teroar sa adekvatnim klimatskim uslovima i pozicionirali se na više od 30 lokacija. Kooperacija sa vinogradarima iz različitih regiona bila je logičan korak u cilju dostizanja željenog kvaliteta.  Zajedno predano radimo kako bi u boci vina završilo najkvalitetnije grožđe, sa teroara sa kog daje najbolje rezultate.

Zajedno unapređujemo vinsku kulturu i širimo vinske puteve naše zemlje.

Filozofija

PIK Oplenac je kreirao ideju čijom će realizacijom biti oplemenjen celokupan vinski turizam Srbije.

Želimo da svakom ljubitelju vina damo priliku da uživa u kvalitetnom proizvodu bez obzira na cenu, i da mu pružimo jedinstven doživljaj ispijanja vina na mestu gde se ono rađa.

Prilikom posete vinariji uživaćete u nesvakidašnjem spoju tradicionalnog i modernog, kroz degustaciju  vina i obilazak autentičnog ambijenta. Nećete ostati ravnodušni pred umetničkim slikama, bronzanim statuama i brojnim antikvitetima  koji krase unutrašnjost vinarije.

Ako verujete  u izreku: ”Ko ima dobro vino ima dobrog prijatelja”, sigurni smo da će vinarija PIK Oplenac zauzeti posebno mesto na listi Vaših prijatelja, a to će se prijateljstvo negovati i rasti.